Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det gäller att se upp nu när trädgårdsfesterna börjar komma igång så sakteliga

Några passande rader ur Olle Adolphsons Trädgårdsinteriör. Texten hade han skrivit 1951 (17 år gammal) men nu ett år senare hade han tonsatt den och det är den första egna visa  som systern Kristina hör honom framföra. Så började det. De båda syskonen hade ett stort musikintresse gemensamt och tillsammans med Sven-Bertil Taube  åkte de  runt på olika studentfester och underhöll. Kristina hade börjat inrikta sig på en framtid som skådespelare.

     "Där vill jag sitta i solen på bänken,
     blunda och värmas - som katten vid dörren.
     Så vill jag minnas den mättade sommarn
     sedan i det höstvåta grå." 

Som ni förstår har jag börjat läsa den nya biografin om Olle Adolphson. Trevlig läsning. Tyvärr har jag inte hittat hela texten men den som vill kan lyssna på Spotify. 

Jag minns en konsert i Hagadal med Olle Adolphson, jag kommer inte ihåg vilket år. Det var en journalist som vankade fram och tillbaka framför scenen under en bra stund och knäppte och knäppte. Irriterande för publiken men framför allt för sångaren. Efter ett tag så slutade han sjunga och sa nånting om att det var lika bra bra att göra ett uppehåll en stund tills "den som har dokumentationsdjävulen i sig blir klar". Ganska fyndigt uttryckt. Dagen efter kunde man i tidningen läsa om att "Olle Adolphson hade sagt något  om "jävla journalister ...". Då var jag tvungen att skriva en insändare, vilket jag ytterst sällan gör, och påpeka vad som hänt och varför, men det skulle dröja många veckor innan den insändaren kom in och då hade alla glömt bort och undrade förmodligen vad jag pratade om.


Dagens citat 😉

Ta dina tankar med dig till sängs,
för morgonen är klokare än aftonen (Ryskt ordspråk)