Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ett träffa på en energitjuv det första man gör på morgonen är väl inte det roligaste. Jag ältade detta hela vägen till Hultsfred sedan (stackars Allan) men väl framme bestämde jag mig för att nu får det vara slutältat för man kommer ingen vart  med sådana personer utan det bästa är att hålla sig undan.

Nu till det trevliga! Hampus hade lovat mig att jag skulle få titta in på nya bibblan när jag hämtade min beställning.. Jag avstår från öppnandet på måndag för då blir det säkert väldigt trångt och är man 70-plussare så är man och bör hålla sig undan. (Ibland känns det som om vi aldrig kommer att "släppas loss".) 

Och vad var det jag hämtade? Jo, Norrlands svårmod av Therese Söderlind. Det är ingen ny bok men SelmaStories tipsade om den och andra i kategorin "Norrländsk noir". Kanske hade det passat bättre med något uppiggande "icke-noir" men väldigt många spänningsromaner som tipsas om är lite mörka. Men jag väntar otåligt på Håkan Nesser... Barbarotti är en ganska glad och trivsam person med sina filosofiska funderingar.

Dikt ja! En liten godmodig suck av Alf Henrikson kan kanske passa:

     Erinran

     I min avlägsna ungdom vankades rågmjölspannkaka,
     arbetslust, ängsmarker, kräftor och poesi.
     Dock minns jag hur arga vi var när jag tänker tillbaka.
     Tristare, tänkte vi, kunde det inte bli.


Dagens citat 😉

Denna dagen ett liv (Astrid Lindgren)