Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Fantastiskt konsthantverk (foto: Thomas)

En passande dikt hittade jag på något som kallas Pensionärsbloggen men hittade ingen upphovsman (eller -kvinna):

     Spindeln andas månsken i sitt nät 
     Nattkylan går sökande genom snåren
     Det är bara ett vinddrag från höst

Idag har jag skrivit de avslutande raderna i den bibliotekshistorik, som jag har lovat hembygdsföreningen. Det blev ju onekligen lite uppståndelse omkring 2015 när beslutet damp ner som en bomb: Arbetsförmedlingen har stora framtidsplaner och flyttar in i biblioteket, biblioteket flyttar tillfälligt till Valhall och ett nytt biblioteket ska byggas i H-city. Nu är den nya kulturella mötesplatsen klar och man öppnade för en dryg vecka sedan. Jag tror det blir riktigt bra.

Men hur gick det med AF:s planer? Nja, nåt blev det väl, jag har inte koll men jag kommer osökt att tänka på sagan om mannen som gick till skräddaren för att få en rock sydd. Varje lördag gick mannen till skräddaren för att hämta sin rock men plagget "bidde" bara mindre och mindre, till sist "bidde det en tumme och till slut ingenting. Så kan det gå.

"Äntligen står nu biblioteket i H-City", för att göra en lätt travestering på Selma Lagerlöfs inledningsord i Gösta Berlings saga, och besökarna slipper den besvärliga backen bl.a. Och föreningarna i Hultsfred, som har saknat sin samlingslokal, är säkert glada för visst kommer Balder få tillbaka sitt ursprungliga utseende. Eller? 

Från läsfronten ...

finns inget nytt att rapportera, bara att jag har svårt att slita mig ifrån Fossum.

För övrigt ...

är jag lite hungrig och måste leta upp något ätbart


Dagens citat 😉

Det kvittar vad det är för temperatur i rummet,
det är alltid rumstemperatur (okänd)