Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ni får ge er till tåls ett par timmar men när jag är tillbaka vid datorn ska ni få ta del av Per-Erik Munthers suveräna "betraktelse" Nutidsmänniskan i nytt perspektiv.

Hoppas ni är beredda för det ligger mycket sanning bakom orden!

Herren är min herde, och pengarna min GUD. Mig skall intet fattas. De låga räntorna gör att jag kan låna till konsumtion, till mitt helkaklade badrum och mitt svartvita kök, till min smarta IPhone7+ Galaxy, med superkamera och selfiepinne.

Han låter mig vila på en sandstrand i Thailand och delta i Postkodlotteriets grannyra samt även i Bingolotto varje vecka och Han för mig till golfbanan där jag finner ro. Förser mig med kolsyrat vatten på flaska, för att minska belastningen på det kommunala vattenledningsnätet. Han ger även vinster till min aktiefond.

Han vederkvicker, förlåt, pengarna vederkvicker min själ och kropp, med yoga, qigong och TV-underhållning, i form av matlagningsprogram, "Mello" samt en påse chips och en Coca Cola.

GPS:en leder mig på rätta vägar, med min nya miljösmarta, skattebefriade hybrid ... Classic aut med parkeringsassistans och bakre mittarmstöd med mugghållare.

Om jag ock vandrar i dödsskuggans dal fruktar jag intet, för jag är listad på hälsocentralen, där min läkare, som är certifierad, förser mig med mediciner, för sin egen exklusiva överlevnads skull,

ty du är med mig alla dagar genom checklistor, övervakningskameror, inbrottslarm, Facebook och godkänt inresetillstånd till USA.

Min käpp och stav, och mina halkskydd de trösta mig och på GOOGLE hittar jag svaren på alla frågor ...

Du bereder mig ett bord med LCHF och vegetabiliska måltider och jag offrar mig, i avsaknad av nötköttet (som inköpts på EXTRAPRIS) och som förorsakar himmelsk miljöpåverkan.

Vi smörjer vårt huvud med balsam för att ge det färgade håret en naturlig lyster, och vi tillför kroppen astmamediciner för att vinna skidstafetten med en hundradels sekund.

Vi låter våra bägare flöda över med whisky och billigt lådvin, inhandlat på en utlandsresa med Svenska kyrkan.

Godhet allenast genomsyrar Svenska Akademin, och nåd beviljas våldtäktsmarodörerna, och i alla mina livsdagar är jag beviljad en plats på ett särskilt boende, evinnerligen, om jag inte har blivit bortglömd av Post Nord eller hemtjänsten ...

 

Från läsfronten ...

inget nytt att rapportera. Det är Ranelid som fortfarande gäller men jag blir inte riktigt klok på honom.

För övrigt ...

är det dags för en promenad.


Dagens citat 😉

Vi tänker sällan på vad vi har,
men alltid på vad vi saknar
(Arthur Schopenhauer)