Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Det är ju fredag ...

Så kom den då, den första frostnatten. Vittass råkade tillbringa natten utomhus så han har parkerat sig på fönsterbrädan över elementet och det ser ut som om han tänker stanna där.

Den 9 september 1974 skrev Alf Henrikson så här i DN (tidig frost tydligen):

     Hu

     Kalla krabbor krälar i nordliga hav,
     mulna murklor vaknar på frostiga ängar,
     svala gurkor knottras i blågröna sängar.
     Och detta blir tillvaron icke kulnare av.

Tekniken vill inte riktigt samarbeta med mig idag. det har tagit lång tid att komma hit i texten. Det är så tålamodsprövande när det bara stannar upp hela tiden. Jag tar en liten paus och fixar ett par andra saker så återkommer jag lite
senare. 

*****

Nu gör jag ett nytt försök! Lunchen är avklarad och brödet  bakat så nu tar jag helg. Tyvärr ramlade en stor bit av en kindtand bort när jag bet i en seg godisbit men jag tror att statusen på den tanden i vilket fall som helst inte var helt OK så godiset skyndade på det oundvikliga. Jag får hålla mig till flytande fredagsgodis!

Så kan vi läsa i dagens VT att den fina och välskötta bokhandeln i Vimmerby kommer att läggas ner. Jättesynd! Jag har handlat en hel del där genom åren men nu när jag inte längre kan köra bil så blir det inte Vimmerby lika ofta som tidigare. Det kan inte vara lätt att driva bokhandel och konkurrera med näthandeln men jag tror ändå att Vimmerby bokhandel har klarat sig bra, i alla fall innan pandemin slog till, men så är det ju inom de flesta branscher. Det finns ingenting som kan mäta sig med att strosa runt i en bokhandel, bläddra och läsa baksidestexter.

Från läsfronten ...

Så är det då dags att ta itu med Anders Roslunds Sovsågott. Den kommer kanske att behövas om tanden skulle börja värka, för jag förmodar att denna bok är lika gastkramande som förra årets Jamåhonleva.

För övrigt ...

hoppas jag ni alla får en trevlig helg


Dagens citat 😉

Man blir kanske inte en bättre eller ens i längden
en lyckligare människa av att läsa böcker,
men man blir mera människa (Göran Hägg)