Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Sista söndagen i september...

Det gäller att se framåt och det är inte svårt en sådan här fantastisk dag,  den sista söndagen i september. Så här skriver Alf Henrikson i boken Världen enligt Alf, 2019:

     Världen ger eko av hotfulla ord,
     buller och vapenbrak.
     Den som sätter ett träd i höstens jord
     gör ändå en meningsfull sak.

     Den som sätter en buske i jordens mull
     går i framåtskridandets tät.
     Ty allt väsen och skrik varav världen är full
     bidrar knappast till det.

Så skönt att ha fått en ny laptop, den gamla började verkligen sjunga på sista versen. I morse gick det inte att koppla upp till bokmässan live, men nu har jag skaffat ett konto och kan titta på allt jag önskar på  play. Eftersom det krånglade med ljudet i går vid ett par tillfällen så är det några programpunkter jag vill se om också. 

Från läsfronten ...

är det inte så mycket att berätta utom att jag kopplade av lite i går kväll med att läsa i Frigyes bok Guilloutinen. Guillou har olika sidor. I fredags lyssnade jag på ett riktigt bra samtal mellan Johanna Gustafsson Lundberg och Jan Guillou med utgångspunkt från var världen står idag med högerextremismens framväxt mm, Slutet på historien slutar den 10 september 2001, det är inte en slump. Efter det är världen definitivt en annan.

Senare i eftermiddag ska jag börja på Annette Hess nya bok Tyska huset, där det nog går att dra några paralleller med det som togs upp i ovan nämnda samtal.

För övrigt ...

ser jag fram emot live-intervjun från Gamla stans bokhandel i Stockholm  med Karin Smirnoff om hennes fantastiska Jana Kippo-trilogi. 


Dagens citat 😉

"Varför måste man förstå allting? Varför inte låta det vara? Man är väl inte en sämre människa för det (sagt av Klas Östergren i dagens samtal på bokmässan)