Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Den här dikten av Lennart Hallström passar in på mig denna måndagsmorgon, Titeln är Slingriga vägar:

     På slingriga vägar
     tar jag mig fram
     Det går lite vingligt
     och långsamt ibland

     Jag når alltid målet
     på just detta sätt
     För slingriga vägar
     är där jag trivs bäst

Gårdagen blev intensivare än jag från början tänkt mig. Installation av ny laptop, som tack och lov Thomas tog hand om, föranledde letande i papperen efter lösenord, och det fick bli en del "nyskapande". Det är i och för sig bra att rensa och gå igenom och plocka bort. Tänk att sitta framför en så gott som tom apparat som jag ska börja fylla på ett förhoppningsvis konstruktivt sätt. Det känns nästan som på nyårsdagen när man öppnar en ny kalender. Jag tänker vara ganska så restriktiv med vad jag plockar över från min gamla dator.

Så hade det kommit ett meddelande att en Karin hade sökt mig och det visade sig vara en gammal studentkamrat som jag inte har träffat sedan slutet av 60-talet. Vi läste båda i Uppsala, hon medicin, jag språk men umgicks av naturliga skäl i helt olika kretsar och träffades lite sporadiskt bara. Jag har ofta undrat vart hon tog vägen.  Att det nu kom till en kontakt har en lite spännande bakgrundshistoria som jag inte går in på men ibland spelar verkligen  tillfälligheter in. Vi pratade över en timme. Det var lite omtumlande men oh, vad roligt.

Sen när jag skulle skajpa med barnbarnen blev det lite komplikationer i och med datorbytet eftersomett par konton hade "trillat bort" men det löste sig det också och jag hade en härlig pratstund med Finley och Nico, som båda var väldigt nöjda med att gå i skolan igen men saknade mormor (förstås!).

Idag blir förhoppningsvis lugnare.

Från läsfronten ...

Nej, inte började jag  på en ny bok, inte. Till och med jag har en gräns. Möjligen framemot kvällen ...

För övrigt ...

ska vi skjutsa Thomas till stationen och så passar vi på att handla för den kommande veckan.


Dagens citat 😉

Livet består huvudsakligen av omvägar
(Frank Thiess)