Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Apropå bilden ovan! Casual Friday syftar på en klädkod på många arbetsplatser där vanligtvis formell klädsel gäller men att man tillåts vara mer avslappnat klädd på fredagar. Det händer att skolbarnen i Storbritannien nån gång per termin slipper skoluniformen och får klä sig fritt. Det kan man också kalla en Casual Day, som inte behöver vara just en fredag. Bra med skoluniform för övrigt. Inga diskussioner i media om "klädkoder" i skolan. Inget tjafs i familjen för att klasskompisen har nyaste märkeströjan!

Back to basics!

Det är det där med oktoberdikt. Jag har hittat några dikter men de har förståeligt nog en lite dystrare ton än de om september men det står vi ut med. Några brittsommardagar får vi förhoppningsvis att glädja oss åt.

Så här skriver Ingemar Flodén (Värmlandslitteratur.se) om Oktober:

    Brittsommars
    skira solflor
    omfamnar höstgrönskas
    blida sötma

    Flyttfågelflytten
    förbi

    Älgöde
    prövas

    Vindrikt
    våtväder
    väntas

Mycket glädjande är nyheten att Vimmerby bokhandel kommer att leva vidare. Det är bara att önska de nya ägarna ett stort Lycka till! Eftersom det i första hand är sig själv man tänker på (?) så hade jag i alla fall tur i tisdags och kunde köpa tre böcker med 25 % rabatt. 

Fredag igen, veckorna går så fort och det är snart dags att börja tänka på hur vi ska fira far i huset, som fyller 80. På grund av corona så räknar vi inte med några gäster men vi får göra det så trevligt vi kan inom familjen. 

Från läsfronten ...

En förlorad värld är trevlig läsning. (Jag började faktiskt med den igår fastän Göran Greiders nya bok kom med posten med tre goda kolor bifogade i paketet). Varje gång jag läser något om England som berör historia och samhällsutveckling eller ser nån dokumentär och liknande så börjar jag faktiskt mer och mer förstå varför Brexit segrade i folkomröstningen. Det är intressant. 

För övrigt ...

känner jag att jag suttit stilla för länge så det är dags att gå tillbaka till badrums- och tvättstugestädningen en stund.


Dagens citat 😉

Det skulle innebära en genomgripande politisk reform
om det sunda förnuftet kunde breda ut sig lika snabbt
som enfalden (Winston Churchill)