Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Internationella champagnedagen 2020

Champagnens dag och Alf Henrikson konstaterar kort och koncist i sin Färgfråga:

     Tänk om champagnen var blå
     som de druvor som ger den!
     Skulle det gå att få ner den då?
     Åjo, det skulle väl gå.   

Idag är det min träningsdag och om jag lyckas med mina föresatser så vore jag värd lite champagne om jag hade någon. Vad jag tränar? Jo, att göra en sak i taget och framför allt göra klart en grej innan jag börjar med nästa. Det kan i värsta fall bli så att jag till sist glömmer vad det var jag höll på med från början. Skratta ni! Det är sant. Varför står vattenkannan där? Ja just det, det var ju vattna krukväxterna jag tänkte göra ...

Nu sitter jag i alla fall stadigt framför datorn - ska vi säga en halvtimme framåt. Vad soligt och fint det är ute nu. Det är tur för marknadsknallarna som ställer upp för minimarknad på Gågatan i Hultsfred. Ingen Hultsfredsresa för min del förrän nästa vecka och dessutom undviker jag folksamlingar. Jag har hört att det här initiativet är populärt så det är lugnast att stanna i Blaxhult. 

Från läsfronten ...

Det blev varken Greider eller Hakelius utan Marvatten av Ann Rosman som fick göra mig sällskap i läsfåtöljen i går. Det var den alltid tillmötesgående Hampus på bibblan som stack till mig den, när jag bara var inne för att lämna tillbaka några böcker. Och det tackade jag inte nej till. Jag säger som Oscar Wilde att det bästa sättet att bli kvitt en frestelse (i detta fall en ny spänningsroman) är att falla för den. 

För övrigt ...

har jag nu suttit stilla  i 20 minuter och har verkligen gjort mig förtjänt av lite kaffe. Ska bara hitta ett lämpligt citat.


Dagens citat 😉

Tiden står stilla. Det är vi som rör oss åt fel håll
(Stanislaw Jerzy Lec, polsk författare och aforistiker)