Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Hur långt är det man ska räkna ...?

Hemsidan är fortfarande inte som jag vill ha den och redigeringssidan samarbetar inte men jag tror att det ska fungera någorlunda för er följare att välja dagens datum. Supporten verkar inte förstå vad jag menar men nu har jag skickat en skärmdump för att försöka förklara vad som inte funkar. 

Förmiddagens program blir lite omstuvat. Thomas skulle kommit vid 10 men p g a signalfel (har ni hört det ordet förut) mellan Norrköping och Linköping missade han Kustpilen. På "den gamla goda tiden" inväntade anslutande tåg. Han sitter ju inte i sjön föralldel så det löser sig. Men dötid i en trist väntsal kan man vara utan. Varför är alla väntsalar så tråkiga förresten? Och varför måste man ha en smart telefon för att använda toaletten? Och varför ...?

Nej, det får bli Anna Maria Lenngren känner jag ...

     Jag minns den ljufa tiden,
     Jag minns den som i går,
     Då oskulden och friden
     Tätt följde mina spår;
     Då lasten var en häxa,
     Och sorgen snart försvann;
     Då alt utom min läxa
     Jag lätt och lustigt fann.

När det gäller läsning så kan jag tala om att jag läst ut Göran Greiders bok om Dan och Märta (så sorglig, så bra) och som en skarp kontrast till den Cilla och Rolf Börjlinds Fruset guld. Den var lite seg i början men tog sig och blev nästan plågsamt spännande när Tom Stilton blandade sig i men ett oväntat slut och en antydan om att det kommer en fortsättning. Sedan har det blivit lite läsning "här och där", jag har böcker som jag kan "plocka ur" som ett litet mellanspel, t.ex. Handbok för språkpoliser för att ta ett exempel, eller nån av Thomas Sjödins böcker och liknande. 

Nu är jag sugen på Le Carrés Smileys 60-tal som innehåller Telefon till den döde, Mord i högre skolan, Spionen som kom in från kylan, Spegelkriget.
 
En liten brasklapp bara! Man vet aldrig vad som dyker upp från biblioteket ...


Dagens citat 🤩

A computor is like an Old Testament
God, with a lot of rules and no mercy
(Joseph Campbell)