Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

På ewa.rawlings.se  hittar jag dikten Novembertankar:

    Det är november, åjo visst
    inga färger, tomt och trist.
    Ute är det grått och vått
    vinden viner, allt känns rått.

    Mörkt i ottan, mörkt på kvällen
    endast lampor på vissa ställen.
    Trött i huvudet, i kropp och själ
    tungt att jobba, av tusen skäl.

    Men snart så lyser alla husen
    när folket tänder juleljusen.
    Snön faller, frosten glimmar
    allt blir skönt i några timmar.

    November månad är snart förbi
    och advent lockar med energi.
    Röda färger, stearinljus överallt
    detta värmer när det känns kallt.

*****

Medan kålpuddingen sköter sig själv i ugnen  ska jag försöka  få ner ett par rader.  Vi har varit och veckohandlat i en behagligt tom affär och eftersom det var kampanjpris på både vitkål och köttfärs så var valet av lunchmeny  inget att tveka om. Jag hämtade också ett par böcker på ett lika tomt bibliotek. Det var i alla fall tomt där självbetjäningsdisken står så det gick  fort och smidigt. Vad jag lånade? Jo, Kameleonten av Jonas Moström och Ormen i Essex av Sara Perry. Den sistnämnda kom 2018 och blev ganska omtalad kommer jag ihåg men av någon anledning blev det aldrig av att läsa den då. Nu såg jag titeln i ett lästips någonstans. En historisk roman i engelsk miljö, det kan aldrig bli fel.

Efter maten ska jag gå ner till en granne och ta in post och mata fiskar och sedan måste jag ge mig på att rensa tvättmaskinsfiltret. Jag hade glömt kvar en pappersnäsduk i en byxficka. Lite lätt snöfall alltså när jag öppnade luckan. Jag som alltid är så noga med att känna i fickorna men ibland går det lite för fort. Filtret sitter lite illa till så det är inte så lätt för en stel käring att komma åt. Ner på golvet går väl an men upp igen! Lite s.k. vardagsgympa. 

*****

Dagens citat 😉

Ge aldrig upp – ge aldrig, aldrig, aldrig, aldrig upp, oavsett om det gäller små eller stora, mer eller mindre betydelsefulla saker  (Winston Churchill)