Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det måste bli Göran Greider idag. Han pejlar stämningen. De här raderna är hämtade från ett twitterinlägg i går kväll:

    Skymning,
    du stjäl våra
    anletsdrag
    men rör inte
    våra röster.
    Mamma grälar
    på sitt barn.
    Anställd stammar
    inför sin chef.
    Trumps hesa
    kampanjröst
    rör sig bland
    fallna löv.

*****

Om man vill veta lite mer om en person så ska man kolla hans eller hennes bokhylla sägs det. Så är det väl också med tidskrifter. De speglar också vilka intressen en person har. Visst är det trevligt när favorittidskrifterna kommer i brevlådan, varje vecka som Icakuriren, varje månad som Populär historia eller glesare fördelat över året som Språktidningen och Senioren. Det första jag gör när jag håller ett nytt nummer av den sistnämnda är att gå  till Ingalill Mosanders lästips och därefter korsordet, inte särskilt förvånande, eller hur.
*****

Jonas Moströms Kameleonten tyckte jag var så där, lite seg i början men med ett hysteriskt tempo på slutet. Det här var den sjunde delen i serien om psykiatrikern Natalie Svensson och kriminalkommissarie Johan Axberg där deras ganska komplicerade relation nu blir riktigt tjatig och man har lust att skrika: Skärpning för ....!  och jag undrar om det inte är dags för Moström att göra ett avslut och börja på något nytt. 

Hög tid att ta änn u en kopp kaffe så att jag håller mig på banan. Och för övrigt visste redan de gamla grekerna hur de skulle "scanna in" sin medmänniska:

Dagens citat 🙂

Säg mig vem du umgås med, och jag ska säga dig vem du är. Euripides (480 f.Kr.-406 f.Kr.)