Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det där med regler ... Alf Henrikson hade den 16 maj 1972 i DN en tanke om det och den kan väl vara lika aktuell idag:

     Detta är fyra
     förträffliga regler,
     formulerade tidigt
     vid Nilens vatten:
     Tänk efter om morgonen,
     verka på dagen,
     ät på kvällen,
     sov om natten.

*****

Härliga lördag och om en timme ungefär ska vi dricka förmiddagskaffe i sällskap av sonen. Det ska bli så trevligt och för att fira lite så ska vi senare idag  försöka oss på "äkta" wallenbergare till lunch. Det är inte så ofta man får tag i kalvfärs så det gäller att passa på.

Varför det heter wallenbergare finns olika uppgifter om enligt Wikipedia. Enligt vissa är maträtten uppkallad efter bankmannen Marcus Wallenbergs hustru Amalia, vars far var läkaren och kokboksförfattren Charles Emil Hagdahl men enligt historikern Edward Blom var det köksmästaren Julius Carlsson som uppfann rätten i mitten av 1930-talet.

Nyhetskarantänen fortsätter och idag går det lättare. Igår var det svårt att hålla fingrarna i styr från nyhetsapparna. Jag håller mig till kulturen och idag hade VT  en hel del läsvärt på kulturplats. Jag såg att en av mina favoriter, Kjell Eriksson, kommer med en ny deckare med f d polisen Ann Lindell som huvudperson, Dödsuret. Tove Alsterdals nya Rotvälta låter också intressant liksom Viveca Stens Offermakaren. Får jag bara behålla läsförmågan ska det säkert lösa  sig.

*****

Dagens citat 😉

Män med makt har inte tid att läsa men män som inte läser är olämpliga makthavare
(Michael Foot, 1913-2010, brittiska Labours partiledare 1980-83)

 

Apropå deckare ... Förslag till skyltning på Hultsfreds bibliotek?