Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ibland kan man lita på reklamen till hundra procent ...

Världsdiabetesdagen och Ostkakans dag - lite av en paradox tycker jag. Är man drabbad av diabetes är det nog bäst att vara försiktig med ostkakan. 

Lite långsökt kanske  att kalla det paradox, jag hittar inget annat ord, men ett  lite märkligt sammanträffande kan ni väl hålla med om att det är.  Fast nu är ju förstås inte ostkakan så världsomspännande. Eller?

Ibland löper tankarna lite amok men det bjuder jag på.

*****

Thomas har kommit hem och god mat från Ica Mathuset är på plats så nu ska vi fira Allan ordentligt i två dagar.  Och Monika med familj  får vi skåla med digitalt ... 

*****

Livet är fullt av paradoxer och naturligtvis har Alf Henrikson flera dagsverser på det temat, konstigt vore det väl annars. Den här var publicerad i DN den 11 november 1975. Så sant!

     DEN EVIGA PARADOXEN
     Glada författare skriver om död och begravning.
     Surmulna diktare sjunger om solsken och sång.
     Det är där du icke är som du helst ville vara.
     Gnistan är släckt när du slutar med det en gång.
     Det är tragikens komik.
     Det är komikens tragik.

*****

Nu ska jag gå och duka middagsbordet lite extra fint.


Dagens citat 👍 

"Mycket gnäll på Folkhälsomyndigheten och regeringen. Men det biter inte så bra, just för att det är gnäll. De flesta förnuftiga människor inser att det är omöjligt att förutspå vart en pandemi med ett nyss okänt virus tar vägen. Upprepar: om fem sex år kan vi överblicka detta." (Göran Greider på twitter i går)