Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Uppmaning i fb-flödet!

Nu är 80-åringen ordentligt helt koronaanpassat firad. Barnbarnen i England hade övat in Ja må han leva som framfördes via Skype. Ica Mathuset levererade jättegod mat och Allan gladde sig åt alla grattishälsningar på nätet och telefonsamtal. 

Han tyckte inte heller att det var helt fel att börja den här lite gråa måndagen med en bit överbliven smörgåstårta. Men så var det vardag igen och dags att åka in till centralorten för sedvanlig veckohandling och naturligtvis hade jag en bok att hämta, Leona Öga för öga av Jenny Rogneby. Biblioteket är stängt så nu är det hämtning via dörrspringan som gäller.

Jag läser vad Slas skriver om vecka 47 (Vad man ser och hedrar, s. 205): "Det kommer en dag i varje nordisk människas liv när hon kan glädja sig åt att det bara är en månad kvar till vintersolståndet. Då kanske hoppet om en ny vår tänds, förutsatt att man fortfarande är i stånd att känna hopp och det bör man vara. När Pandora öppnade sin ask och släppte ut all världens olyckor alltifrån pest och översvämningar till krig och annat elände som skulle få världens barn att känna sig totalt olyckliga släppte hon som enda tröst också ut hoppet." ...

*****

     KÄRLEKEN, HOPPET OCH TRON  (DN 1970-11-19)
     De säger att kärlek besegrar allt
     och att hopp kan uppfyllas tiofalt
     och att tro är en fullkomlig nödvändighet.
     Kanske det.

*****

Dagens citat 👍

Hoppet är regnbågen över livets brusande flod
(Friedrich Nietzsche)