Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Bokmalarnas bokklubb ...

     STILLA
     Det underbara med böcker
     är att de tiger så snällt.
     De är fulla med hörvärda tankar
     inom alla ämnen och fält.
     De är rika på sensationer
     som kan uppfylla hela ditt hem.
     Dock väntar de blygt i sin hylla
     till dess att du tillfrågar dem.
     Reklamhajar hojtar så tokigt,
     grammofonstjärnor skriker så gällt.
     Det underbara med böcker
     är att de tiger snällt.

     (Alf Henrikson i DN 1964-03-22)
     

***

Nu har jag tryckt på spara-knappen minst fem gånger. Jag blev lite paranoid efter händelsen i går då allt jag kämpat med en god stund bara var försvunnet. Den mänskliga faktorn säger ni kanske? Nja, det måste ha varit lite trolldom med i spelet. 

Visst är det underbart med böcker! Jag läser Bodil Malmstens underbara texter och varvar med Lars Borgnäs En iskall vind drog genom Sverige om mordet på Olof Palme. Att utredningen redan från början gick snett  är ju ingen hemlighet och inte heller att spaningsledningen låste fast sig vid en viss typ av gärningsman. Det var så mycket som sabbades så man  nästan får intrycket att spaningsledningen med flera egentligen inte ville att fallet skulle lösas. 

 Det är intressant med True crime. Jag följer Jakten på en mördare och där är det också en del tips som av olika anledningar inte följs upp. Killen som så småningomn fälldes för mordet på Helen nämndes redan på ett tidigt stadium men ansågs inte intressant. Han bodde ju förresten en tid i Vimmerby och jag brukade möta honom och hans stora hund  på morgnarna när jag var på väg till jobbet på folkhögskolan. 

***

Det blev en snabb tur in till just Vimmerby i morse men hör och häpna: inget besök i bokhandeln. Vi begränsade oss till de två av olika anledningar nödvändiga ärendena eftersom man inte ska träffa folk i onödan. Jag kan om jag verkligen måste. Jag har förresten en bok att hämta via bibliotekets dörrspringa och en bok som PostNord förväntas leverera i veckan som kommer så jag klarar mig.

***

Dagens citat 😉

Den stora nackdelen med nya böcker är att de hindrar oss från att läsa de gamla (Joseph Joubert)