Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Men inte långt till advent nu ...

Hög tid för Nils Ferlin! Här kommer en favorit i repris: Namn och förpackning (Från mitt ekorrhjul, 1957)

     Skomakare eller kemist:
     Så olika är vi människor ej
     som det kan synas.
     Påminner mest om de otaliga
     franska ostsorterna
     någon talade om i radio:
     Merendels är det bara namn
     och förpackning
     som skiljer dem åt.

*****

Jag ställer samma fråga som Göran Greider på twitter igår: "Hur har ett sommarmoln förirrat sig hit till sena november?"  Läge för promenad med andra ord,  dels för att få en dos välbehövligt D-vitamin, dels för att försöka få lite inspiration till dagens blogg. Och det fick jag.

Lennart Hellsing skriver i en dikt "På landet händer ingenting" men idag är det väldigt mycket på gång här i byn. Hos närmsta grannen kommer utegranen på plats, på två andra ställen är det byggarbete på gång, Allan träffade på två bybor under sin promenad, jag två andra under min betydligt kortare dito. Allan och jag sammanstrålade vid porten och kunde delge varandra eventuella nyheter ...

Tvätten fladdrar muntert ute på strecket och om en stund ska jag börja förbereda lunchens rotmos. 

*****

I går beställde jag en sådan där "måste-ha-bok" ni vet, Vit död av islänningen Ragnar Jónasson. Det gäller att ha ett förråd om det blir fullständig lockdown. Dessutom hoppas jag få Michael Connollys nya bok The Law of Innocense på posten endera dan. Jag måste hålla mig à jour med engelskan för visst ska väl pandemin ge med sig så jag kan besöka mina barnbarn igen inom en inte alltför avlägsen framtid.


Dagens citat 😀

Those are my principles. If you don't like them
I have others (Groucho Marx)