Anna-Majs blogg

Gott och blandat

    Ovissheter -
    den som kan leva med dem
    är de som har andra vissheter.
    Har några saker jag verkligen vet.
     Litar på människor.
    Misstror inte ens människosläktet.
    Är säker på att människan
    löser de problem hon ställs inför. 

 Ett av  Göran Greiders twitterinlägg igår. 

*****

Idag är det lite småregnigt och mulet igen, inga vita molntussar utan helgrått. Så roligt det ska bli att börja adventpynta nu. 

Så var då veckans inköpsbestyr avklarade och jag kom ihåg att köpa saffran. Jag tycker det hör till med saffransbullar första advent och jag hittade ett recept på nätet igår.  Det låter smidigt att baka bullarna i långpanna. Annars brukar jag göra runda bullar, det är många år sedan jag trillade lussekatter, det blev alltid så konstig form på dom och lite torra blev de också. Min mamma bakade alltid en sorts kalspaderbullar i stjärnform men det receptet har jag tyvärr inte kvar. Det var bara till advent hon gjorde dom.

För övrigt gläder jag mig åt att koronarestriktionerna i Storbritannien troligen kommer att lätta lite nästa vecka. Boris säger att man har läget under kontroll.  I Sverige trumpetar löpsedlarna i Sverige ut att det råder schism mellan Tegnell och Löfvén så nu har tidningarna lite "å re mä" som vi smålänningar säger. Och har ni tänkt på så många experter inom immunologi, epidemiologi och allt vad det heter vi har i det här landet. Alla tycker olika.

Jag tänker på De Gaulle som lär ha sagt: Hur kan man förväntas styra ett land med 246 sorters ostar? Det kan inte vara lätt att styra ett land med många statsepidemiologer heller, som det stod i en skämtteckning tidigare under pandemin. 


Dagens citat 😲

Inga människor sänker sig så djupt som de som vill
komma sig upp här i världen (Marguerite Gardiner)