Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

     Dagen gick.
     Till och med katten
     ser snopen ut över allt
     försvunnet ljus.
     Och stjärnorna lika
     osynliga soim människor
     utan reflexer.
(Göran Greider, 7 december på twitter)

Ja, nu är det mörkt ... men det finns några ljusglimtar, Bengt Bergs sällskap till elvakaffet t.ex. och en spännande bok och några kluriga korsord, små trevligheter inte att förakta.

I går blev stunden med Bengt Berg riktigt nostalgisk när han berättade om sin relation till bilar. Jag är inte det minsta motorintresserad men vem har inte som barn, liksom Bengt Berg, suttit vid vägkanten och antecknat registreringsnummer. Tyckte man att bilen var konstig på något sätt så markerades numret särskilt.  Och lördagseftermiddagens heliga stund: C.G. Hammarlund och Sveriges bilradio. Den signaturen glömmer jag aldrig.

Och vilka härliga  dikter ur boken  Drömmar i plåt från 1993! Tänk att det kan ligga något både magiskt och poetiskt över svartvita fotografier på översnöade bilkyrkogårdar.

Lucka 8 i bokkalendern har temat Om världen inte fanns. Ser fram emot denna höjdpunkt i fb-flödet.

*****

 


     

Huvudsaken är att fönsterbrädan finns, tycker Vittass

Spännande bok, nämnde jag. Den jag läser nu är en riktigt bra "norrländsk noir", en "modegenre" som det verkar. (Just nu skulle det säkert gå bra att skriva "Småländsk noir" också.) Men nu är det Tove Alsterdals Rotvälta det gäller, första boken i en ny serie som utspelar sig i Ådalen och där händelserna 1931 smyger sig in som ett extra mörkt stråk i människors liv och relationer.

Blir det för mörkt så kan jag pigga upp mig med att lyssna på en alldeles ny CD, som är årets medlemsgåva från Alf Henrikson-sällskapet, Sven Idar ger ton åt Alf Henrikson med Susanne Ericsson, Birgit Carlstén och Elisabet Anderberg.

Vi hörs i morgon!


Dagens citat 😮

En enda falsk eller oskön ton kan döda en hel symfoni.
Ett enda otrevligt faktum kan fördärva en skön teori.
En enda osnuten idiot kan förgöra en demokrati.
(Alf Henrikson, Världen enligt Alf)