Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Det här längtar vi efter ... inte sant?

The same procedure - grått- disigt och sex plusgrader ...

Och så var det då det där magiska meddelandet som skulle komma, förmodligen för att var och en skulle känna att man fick ett personligt meddelande! Jag måste bara helt fräckt "låna" Göran Greiders twitterdikt i går. Han  träffar som vanligt huvudet på spiken eller hur man nu säger:

    Jag väntade på ett mess.
    Jag fick det.
    Jag är besviken.
    Jag hoppades på ett
    Churchillaktigt meddelande
    om att det här inte är
    slutet men åtminstone
    början på slutet. 
    Allt jag fick är ett kvitto
    på att mitt
    mobilabonnemang funkar.

*****

Vi lämnar över till medierna att älta nyttan med detta SMS och går över till böckernas lugna värld.

Elly Griffiths är välbekant för sina deckare om rättsarkeologen Ruth Galloway. Griffiths har i år kommit med den andra, fristående boken om polisinspektör Harbinder Kaur, Mordkonsulten. Den första heter Främlingen. Det är intressant för handligen rör sig lite i litterära kretsar. Och det är så engelskt och blodtrycket rusar inte i höjden utan det är roande läsning (om man nu ska tala om roande i mordsammanhang, det finns det säkert olika synpunkter om). 

Och om en timme ungefär får vi fler lästips, dock förmodligen av helt annat slag, det poetiska.  Det är alltid lika spännande att lyssna på Bengt Berg. Idag har han enligt förannonseringen lovat "tända boksolen", fast det gör han ju i och för sig varje dag i sin kalender.

*****


Dagens citat 😉

Två personer har aldrig läst samma bok (Edmund Wilson)