Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Idag måste jag bara få lov att citera ur min "evighetsårsbok" av Stig Claeson Vad man ser och hedrar. Så här skriver han bl.a. om vecka 51. Det stämmer så bra (förutom då gårdagens parentes med sol):

"Dagarna efter tredje advent är dystert mörka. Det duggregnar fortfarande. Det är värmegrader. Det är vindstilla. Nätterna är som längst, dagarna som kortast. Men det vänder snart. Det måste man tro på. .....  Nu i duggregnet som faller dagarna och nätterna igenom önskar jag min barndoms landskap åter. Snö, kyla och månsken. En vit jul åt alla nordbor.
Pär Rådström hade en favorithistoria som handlade om när han var på journalistuppdrag i Småland och efter ett par dygns ihållande snöfall sa till en bonde: Nu har ni väl i alla fall fått mycket snö. Bonden tänkte och svarade: Ja det är klart att di som har stora ägor, di har ju fått förstås. ......"

Slas avslutar vecka 51 med följande dikt:

     Säg mig duggande regn som faller så lätt över stugan
     ser du min granskog, ser du glesbygdens svartklädda skog?
     Kom, hustomte, kom. Jag bjuder på kaffe och skorpor.
     Drick, gråklädda gubbe. Och ät! Det är dig väl unnat.

*****

Så långt den gode Slas. Den gråklädde gubben fick ni en bild på igår, Han gillade saffransskorporna.

Bengt Berg lovar humor på fullt allvar när han öppnar lucka 17 i sin bokkalender och jag hoppas att  Det omöjliga alfabetet  av nämnde man dyker upp i brevlådan idag. En dryg halvtimme kvar till det magiska klockslaget men posten kommer betydligt senare. Dags för kaffe och en skorpa!

Dagens citat 😉

Ibland känns det absolut nödvändigt att handla något absolut onödigt
(Gunilla Dahlgren, "Lilla fruntimret")