Anna-Majs blogg

Gott och blandat

"Det är som det är när det är som det är. Och här är en bok med humor och en hel del allvar. Kanske till och med en varsam kritik av den groteska verklighet som vi gafflar i oss dag ut och dag in..."

Ja, så står det på baksidan av den lilla (15x11 cm) boken Det omöjliga alfabetet, där Harry Waldman har ritat och Bengt Berg skrivit. (1996).  Och det är klart att jag slår upp bokstaven B b som i böcker och bibliotek (med tanke på bilden ovan) och jag måste citera ett par rader: "På biblioteket får man inte stampa av sig blötsnön på syntetfibermattan. Inte får man använda leverpastejsmörgåsen som bokmärke i "Varats olidliga lätthet" och inte sjunga "Vildandens klagan" (ens tyst) i tidningsrummet. Man får inte dansa hambo med henne i INFORMATION  ..... Inte låna de redan utlånade böckerna. Inte ens skriva om slutet i de sorgliga romanerna - men utan boken stannar Sverige!"

Nej, någon leverpastejsmörgås hittade jag aldrig i nån bok men en del andra märklig saker, bl.a. en binda (oanvänd!) ... Och många somnade nog med boken på ansiktet med tanke på alla läppstiftsfläckar ...


Dagens citat 😉

Man bör säga sanningen. 
Men alla sanningar bör inte sägas 
(Drottning Kristina) 

 

Kuvertet är en dröm för frimärkssamlare