Anna-Majs blogg

Gott och blandat

     MORGONEN

     Den nya dagen randas
     vad gör vi nu med den?
     Vi lever väl och andas
     tills det blir kväll igen
     (Alf Henrikson)

*****

Köra tvättmaskinen non-stop, avkalka kaffebryggaren, storstäda kylskåpet och rengöra köksfläkten - det är det som står på förmiddagens att-göra-lista. Det där med bryggare och tvättmaskin är inga problem för det sköter sig ganska självständigt men köksfläkten kräver lite akrobatik men går ganska bra.  Kylskåpet däremot., som nu skulle rengöras grundligt vilket innebär att ta bort lister och klämmor och vad det nu är, bjöd på lite motstånd. Här skulle behövas tre händer minst för allt ska passas in samtidigt. Jag är övertygad om att den person som har konstyruerat detta kylskåp inte har haft en tanke på att själv behöva ta sig an denna "nedmontering". Precis likadant tänker jag när jag står där med diverse paket och läser: Öppna här! Det funkar sällan på det snillrika sätt som någon tänkt ut. 

Och ja, jag tar det lugnt, det blir lite korsord och sociala medier mellan varven. 

I morgon tänker jag skriva lite om nyord bl. nummer för året är synnerligen välmatat. Härligt för en språknörd som jag!

Tills dess får ni hålla till godo med denna pärla en gång till, för jag tror inte att ni har kunnat undgå den. Och den polske konstnären  Henryk Siemiradzki   (1843 - 1902) fick lite extra publicitet:

Citatet

”Jagh har Tachat Neij till Wäldigt många Bacchanaler i År”, sägher Dan Eliasson, ”men Thenna Upplefde Jagh som helt Nödwändig.”
(Vet inte vem som var först: Viktor Barth-Kron på Expressen eller Muralgranskaren på Twitter där Göran Greider hakade på ellern ...)