Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Så här skriver Bengt Cidden Andersson om januari:

     Det glöder ännu
     från det gamla året
     när vinden sveper förbi.

     Januari
     ligger likt ett kvarglömt
     julpaket i snön.

     Gråsparvarna
     trär melodislingor genom
     vinbärsbuskarna.

*****

Det fortsätter snöa, inte så ymnigt men det fyller långsamt på det vita täcket som kom till slut. Synd bara att inte minusgraderna kom samtidigt men det går inte att få allt på en gång. Rätt som det är rasar snö ner från taket och jag hoppar högt varje gång fast jag vet vad det är.

Tyvärr måste vi in till centralorten (en nödvändig resa!) och vi får passa på att ladda upp med förnödenheter om vi skulle bli strandsatta här ute på landet. Så nu gäller det att skruva fast isdubben på min blommiga käpp som jag hittade efter mycket letande (dubben alltså). Jag hade nämligen lagt den på ett mycket bra ställe ...  Det var så självklart så jag missade att leta där! De grova kängorna stod i alla fall där de skulle i förrådet så nu är det bara att ge sig ut i vintern.

Vi hörs!

*****

Hemma igen lyckligt och väl, allt instuvat i kyl, frys och skafferi. Tvättmaskinen är i gång och snart också lunchen. I morgon är det fredag!


Citatet

Människorna borde ta lärdom av snöflingorna: Det finns inte två som är lika och ändå samarbetar de så utomordentligt när det gäller stora och viktiga företag, som till exempel att ställa till trafikstockning (Okänd)