Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Ja, där kom kaffet med på ett hörn i alla fall fast temat "officiellt" är avslutat. Dessutom måste jag bara återge en liten historia, som jag hittade i tidningen Skogsaktuellt för ett par år sedan, där  Bo Lindevall berättade om en kaffestund  hos en bonde i Uppland. Lindevall hade slagit följe med en skogsägare som skulle köpa grus till en sönderkörd skogsbilväg. När affären var klar var det dags för kaffe. Värden drack på fat med en sockerbit i munnen och det gjorde stockholmaren Lindevall också för att visa att han minsann inte körde med några storstadsfasoner som att dricka ur kopp.

Frun i huset, som serverade kaffet, satt på vedlåren men till tredje koppen flyttade hon sig till bordet. Att göra det tidigare hade varit framfusigt. "Knappast ett beteende som Fi gillat", skriver Lindevall och fortsätter: "Gladare skulle nog Fi blivit av att se hur hundralapparna för gruset åkte ned i hennes förklädesficka. Gissa vem som bestämde på gården!"

I artikeln finns också beskrivet hur man gör den perfekta kaffegöken, men eftersom enkronan inte längre ser ut som förr, så är det ingen idé att återge receptet.

*****

Och Dodeka skriver så här i sviten 12 dikter om ett annat år:

      Februari
      Februaridag
      Feg promenad i kall snö
      Fotspåren fryser

Oj, klockan är 11, raskt över till Bengt Bergs Ordbruk. Vi srs i morgon!

*****

Citatet

Nu blir snart nyss, framtiden har alltid så bråttom
(ur Bengt Bergs Det omöjliga alfabetet)