Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Göran Greider på Twitter 14 februari:

     Kan vi börja om?
     Kan samhällen börja om fria från bitterhet?
     Kan sårad stolthet botas?
     Kan vi erkänna misstagen
     och lovorda förtjänsterna fast inga av
     dem var våra egna?
     Det finns frågor som liknar böner.

*****

Man kan ju alltid hoppas att alla hjärtan som svämmade över på sociala medier igår ska bidra på något sätt men det känns tveksamt. Detta jagande efter syndabockar!

*****

Jodå, jag har full koll på vår tillvaro här i Blaxhult. När kylan väl dämpades till dräglig nivå så var det dags för veckans provianteringstur till Hultsfred. Fem fulla kassar från mataffären och tre böcker från biblioteket så nu kan vi boa in oss åtminstone en vecka.

Det blev triss i spänning idag: I mörker gömd av Karin Slaughter, Rökridå av Jørn Lier Horst och Thomas Enger samt De kapabla av Klas Ekman. 

I mörker gömd är den tredje i Karin Slaughters serie om Will Trent, agenten vid Georgia Bureau of Investigation, som tar till egna metoder som inte är helt enligt regelboken när han tycker att polisen tar för lång tid på sig. Han brottas dessutom med sin dyslexi som han till varje pris vill hålla hemlig för att inte bli ifrågasatt av sin tuffa omgivning. Jag läste den tionde, Den tysta kvinnan, och blev nyfiken på huvudpersonen så nu har jag börjat från början. 

Skulle spänningen bli oliiiiidlig så får jag sticka emellan  med någonting helt annat, t.ex. Theodor Kallifatides senaste Kärlek och främlingskap som står och väntar i "att-läsa-hyllan".

*****


Dikter
är komposterbara
och skall under
inga omständigheter
förbrännas.

 *****