Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Inser klockan 5:30 att det inte blir någon mer sömn så det är lika bra att lämna sängen, mjuka upp stelnade och värkande leder och på osäkra steg ta sig ut till köket och starta kaffebryggaren. Läser en stund i Bengt Bergs Dag för dag: texter från en särskild tid, en samling betraktelser kring  stort och smått "från strövtågen i påtvingad karantän", som det står i baksidestexten.

I stället för dikt citerar jag ur bokens sida 56:

Tänk man går upp! Varje morgon upp. Upp ur sängen, kanske upp ur en          dröm. Man vaknar, vänder på sig från sidan till ryggen, Sträcker på rygg          och leder som man lärt av katten. Sen reser man sig, sätter sig på              sängkanten. Och så går man upp.
.....
Solen har gått upp och vi med den. Det kanske trots allt är nödvändigt att lämna plats för lite tacksamhet även i dessa dagar då ett virus lindar in världen i fruktan. Naturen runt oss liksom bara fortsätter, år efter år i sitt trägna kretslopp, som enligt noggrant planerad tidtabell."

*****

Vintern behåller sitt grepp, en plusgrad men "en isande gråkall vind" som Monica Törnell med flera sjunger och visst rullar det in lite vemod för än är inte oxveckorna över.

Hög tid för askonsdagens andra kopp kaffe och sedan borde jag vara tillräckligt uppmjukad för en kort promenad. Kanske kan jag få lite inspiration också.

Nej, tyvärr, inga nya tankar dök upp, bara gamla, ej användbara! Jag får sätta punkt och hoppas på lite bättre flyt i morgon.

*****


Dikter
från utlandet
behöver inget
uppehållstillstånd.
Bara en bra översättare.