Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Men måndagen kom med strålande sol ...

Dagens dikt är skriven av Bo Setterlind, som ju är en av mina favoritpoeter. Han skriver så lågmält och vackert. Dikten heter Blomman i snön: (det är  en hel del snö kvar men vägarna är tackoch lov bara och t o m lite, lite leriga här och där. Det blir vår trots allt.

     Jag fann en blomma 
     i den djupa snön,
     en silvrigt blå
     med namnet Underbar.
     Den blomman blev min vän.
     Jag ser den för mig än.
     Den står i Själens vinterrike
                          kvar.

     Jag fann en blomma
     i den djupa snön,
     en silvrigt blå,
     som lyste himmelskt klar.
     Den talte till mig
     om ett inre mörker,
     som fyllt av evighetens stjärnor
                                      var.

*****

Nu har det gått ett par timmar och hög tid att fortsätta med bloggen. Det fina vädret lockade ut mig på promenad och när jag väl var hemma igen så fortsatte jag med att sortera diverse besticklådor. En fråga från Monika är anledningen  till att jag kände mig manad till en liten inventering. Silvret (som inte är så där himla mycket) är ganska svart så nu ligger en första omgång "i blöt" (aluminiumfolie, bakpulver, kokande vatten). Det blir några vändor till och nu när Allan har klarat av disken så kan jag nyttja diskhon och får bättre plats.

Ni vet ju hur det är när man börjar sortera, det blir en dominoaffekt, så det ena gav det andra och plötsligt var det dags att laga lunch. Och när ändå ugnen var varm så var det lika bra att fixa till ett par havrescones till kvällskaffet. 

Och medan bakpulvervattnet svalnar ska jag sätta mig ner och läsa klart Klas Ekmans debutroman De kapabla. Den ska jag skriva om i morgon.

*****

Jag kom, jag såg, jag städade (fritt efter Julius Caesar)

*****