Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Det var inte detta jag drömde om ...

Gårdagens sändning från Bengt Bergs Ordbruk och bokstavsskötsel bjöd som vanligt på en fin blandning av poesi och andra kloka ord. Dikten som lästes som avslutning tyckte jag mycket om. Den är skriven av den norske poeten Olav H. Hauge som levde 1908 - 1994. Jag googlade snabbt och hittade dikten och den måste ni bara få läsa:

    Det är den drömmen som vi bär på
    att något vidunderligt ska ske,
    att det måste ske –
    att tiden skall öppna sig
    att hjärtat skall öppna sig
    att dörrar skall öppna sig
    att berget skall öppna sig
    att källor skall springa –
    att drömmen skall öppna sig,
    att vi en morgonstund skall glida in
    i en vik som vi inte vetat om.

    Så fint!
    ❤ Jag blir berörd ❤ 

*****

Berörd blir jag också av intervjun i nyaste numret av Icakuriren med Stefan Einhorn, han som blev "Snällstefan" (intervjuarens ord) med hela svenska folket när han 2005 gav ut boken Konsten att vara snäll, som blev en bästsäljare och har översatts till 19 språk. Sin nya bok Konsten att fördärva sitt liv - eller inte? kallar han "en ironisk självhjälpsbok". Han presenterar en rad "tips" hur man bör bete sig för att ställa till det för sig i livet men så säger han att "syftet är ju inte att människor ska fördärva sina liv. Om man vill leva sitt liv på ett bra sätt ska man förstås göra tvärtemot det jag skriver". Han säger själv att ett av hans mest effektiva vapen att sabba sitt eget liv har varit att vara orolig. Där kan nog många känna igen sig, jag själv i högsta grad. (Tyvärr men jag jobbar på det.) Pandemin gör ju inte saker och ting bättre. 

En bok med glimten i ögat verkar det som. Nu ska jag skicka in ett tävlingssvar och försöka vinna boken! Annars blir det köp eller lån för det är definitivt en "måste-läsa-bok".

Nu hinner jag inte skriva mer. Jag måste "fixa till koronafrisyren och ta mig något att äta innan det bär av till Cityläkarna i Oskarshamn för provtagning inför nästa veckas uppföljningsbesök. Hoppas att snön har smält undan på vägarna.

I morgon är det lördag - HURRA!