Anna-Majs blogg

Gott och blandat

"Reader's Path"

Monika skickade mig igår en härlig bild. Den postern ska hon rama in och hänga upp i sin nya  lägenhet och hon gör det med en blinkning till sin kära mor. En underbar bild, tycker jag, och jag blev lite nyfiken på vem  konstnären är, så jag googlade. Det visar sig vara en tysk lärare från Bayern som heter Jeremiah Morelli. På fritiden ägnar han sig åt digitalt skapande. På hans hemsida www.morjers-art.de  finns massor av fina exempel på hans konst. 

*****

Kanske en dikt av Gustaf Fröding passar bra. Varsågoda, de första tre stroferna från  I skogen (ur Gitarr och dragharmonika, 1891):

    I skogarnes djup bor skuggan,
    och tystnaden slumrar där,
    och viskande bud från bygden
    den suckande vinden bär.

    Och molnen komma med vinden,
    och solen skymmes därav,
    och fåglarnes röster tystna
    och luften är tung och kvav.

    Men vad som av vinden viskas,
    är ingen av oss, som vet,
    ty susande språkets mening
    är skogarnes hemlighet.

    .....

Det aviserade ovädret kom som tur var av sig och Thomas tog sig tillbaka till Stockholm utan problem. Ja, ett smärre elfel någonstans (men det hör till det normala). Så nu får gubben och jag hålla varandra sällskap men det ska nog gå bra. Vi har ju 48 års vana! 😮

Och jag återgår till litteraturen i pappersformat och fortsätter med den lätt dystopiska berättelsen om världens vattenförsörjning, Blå av norskan Maria Lunde. Det är ett mycket vackert språk så översättaren, som också översatte Binas historia, har gjort ett bra jobb.

Tvättmaskinen jobbar på och Allan har lovat riva potatis till rårakorna om jag åtar mig stekningen. 

Dagens tredje kopp kaffe är på gång! Ha en bra dag där ute var ni än befinner er.