Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Med tanke på gårdagens blogg kommer här en passande dikt av Bengt Cidden Andersson: På café (har haft den tidigare men den är så bra)

     Handväskan vid högra foten
     hatten tätt mot huvudet.
     En kaffe och en budapestbakelse.
     Tankarna i kråksparkar
     runt kaffedukens fållkanter.
     Lillfingret en sittpinne
     för undringar
     och förtroligheter

Den tanten skulle jag vilja vara just nu ... men verkligheten ser en aning annorlunda ut: en kopp termoskaffe framför datorn men jag tänker unna mig en finsk pinne. Detta som en blinkning åt vårt grannland där det  dricks mest kaffe i världen. (Och det är en jättefin termos, se bild nedan!)

***

I går satte jag upp en bok på "måste läsa-listan", idag lägger jag till ytterligare två efter att ha läst senaste numret av Senioren: Kallad-kamp och kärlek av Olle Carlsson, prästen som  under sina år i Katarina församling fyllde kyrkan varje söndag. Många tyckte nog att han tänjde på gränserna litet väl mycket men han nådde människor med sitt annorlunda tilltal. Den andra boken som väcker mitt intresse är Ljudet av tystnad av Tomas Sjödin, pastor, föreläsare, författare och populär Sommar- och Vinterpratare i P1.  Tomas Sjödin och Olle Carlsson är två personer, som det gör gott att lyssna till och vars böcker man mår bra av att läsa.

Och så kommer det tydligen en ny Homandeckare men det pratar vi om en annan gång.

Vi hörs i morgon, då är det FREDAG!

Flower power