Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Sommarens faror. 5

Naturdikter hör den här tiden till men  färskpotatis är ju också sommar i allra högsta grad. Så här skriver Dodeka, hämtat från sviten  12 dikter som inte kostar något:

     Den är dyr
     årets första potatis
     Det som kostar är smaken av sommar
     och att skalet är tunt och gratis

Lite svalare idag och det passar alldeles utmärkt för lite inomhusjobb. Rengöringen av kylskåpet har jag klarat av men det är mycket tvätt som ska tas om hand, ren som ska manglas och vikas och smutsig som ska sorteras och in i maskinen. 

Och så gjorde jag ett "fynd". Det man letat länge efter brukar så småningom komma fram av en slump när man är på jakt efter något helt annat. Äntligen hittade jag Monikas samlade kaffeskedar, som hon frågat efter och naturligtvis fanns lådan på en självklar plats, men tydligen inte alltför självklar när jag letade efter gömstället tidigare. Så bra att jag ville ha tag på mitt fina jordgubbsfat, ett impulsköp för några år sen på Önska (eller om det hette nåt annat tidigare). Nu ska jag bara göra skedarna fina igen med hjälp av  folio+bakpulver+hett vatten så får vi hoppas att det inte ska dröja alltför länge tills Monika har dom i sin ägo. 

Tyvärr ser väl prognoserna angående pandemiläget inte så bra ut när det gäller Storbritannien. Dessutom verkar det vara en enda röra vilka bestämmelser som gäller ifråga om intyg mm på olika flygplatser. Vi får sitta lugnt i båten och hoppas på det bästa.

Blev väl fint?