Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Bokkatten Barbro - men jag undrar om hon gillar titeln ...

En kort dikt näst sista dagen i juni: Nötskalslycka av Holger Lewin

     En katt intill
     en bokhylla
     - all världens lycka
     i ett nötskal

*****

För en  gångs skull hade vi i dag två saker inbokade, dels skulle vi få besök av en fotvandrare (ska förklara strax), dels skulle vi åka fram till kusin Lena och dricka kaffe. Men i morse så fanns det inget vatten och en VVS-kille ska komma under dagen men vi vet ju inte när så jag ringde återbud åt två håll. Allan hämtar vatten från grannen, de gamla mjölkkrukorna får komma till heders igen. Det går bra, det är sommar. Dessutom vore det mycket värre om det vore strömmen som krånglade. 

Fotvandrare, ja. Det är en bekant i Hultsfred som har som tradition att en gång varje sommar göra en lång vandring längs smalspåret, han har sina rötter i de här trakterna nämligen. På vägen tillbaka till utgångsläget i Visböle där han har cykeln stannar han till här i Blaxhult för kaffe och smörgås och en pratstund. Det går fler tåg (!) Och Lena träffar vi i stället i morgon förhoppningsvis. 

Nu ska jag skopa upp lite vatten till förmiddagskaffet och läsa vidare i den spännande boken av Lisa Jewell, som jag nämnde i går.