Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Störningsmoment. 4

För sista gången (på ett tag i alla fall) en dikt ur I Could Pee on This av Francesco Marciuliano:

     I LICK YOUR NOSE
     I lick your nose
     I lick your nose again
     I drag my claws down your eyelids
     Oh, you're up? Feed me

*****

Tiden rusar och juli har gått över i tvåsiffrigt. Fast samtidigt står tiden liksom stilla när vi står och stampar i pandemieländet. Det är så frustrerande att inte få träffa barnbarnen. Ja, jag vet, jag är inte ensam om detta men det är jobbigt och  det verkar inte vara någon ljusning i sikte just när det gäller Storbritannien. Där är Sverige fortfarande ett rött skynke.

*****

Läser just att det är 150  år sedan Marcel Proust föddes. Jag har inte läst någonting av honom. Kanske finns det en och annan som tycker att det hör till allmänbildningen att ha läst Proust. Jag är i vilket fall som helst inte så bevandrad i eller intresserad av fransk litteratur. Jag är för mycket anglofil för det. 

Synd att det är svårt att få tips om nyare tysk skönlitteratur. Jag vet inte när jag senast såg en recension av en tysk roman. Översätts de inte i lika stor utsträckning? Eller är det så att jag inte känner till de rätta kanalerna. 

*****

Euforin över alla korsord, som vällde in i går, har lagt sig på mer hälsosam nivå, så idag ska jag börja på en ny bok. Vad det blir återkommer jag till i morgon. 

*****

 

 

 

 

     

”Fröjda sig må den som av ett djur blir hälsad!” (Hjalmar Gullberg)