Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Glada fiskar vill vi ha

Sen blogg idag men det heter ju Den som väntar på nåt ..... (Min blyghet hindrar mig från att skriva ut fortsättningen 😀)

Det där med grammatik och språkriktighet är ju bara en del av mitt språkintresse. Förutom då att jag, som alla är medvetna om, är boknörd är jag också bokstavsnörd och ordnörd. jag är väldigt förtjust i kluriga korsord, gärna med kryptiska ledtrådar, rebusar och kryss där man själv ska fylla i de ”svarta” rutorna och få ihop lösningen. Eftersom jag alltid använder kulspetspenna brukar det bli ganska kladdig till slut. Jag tycker också om att läsa böcker som handlar om kodknäckning mm, gärna faktiska händelser som t.ex. verksamheten vid Bletchley Park utanför London och arbetet med tyskarnas Enigmachiffer, men även ren fiktion och naturligtvis har jag läst Dan Browns Da Vinci-koden.

Jag satt och surfade lite kring detta med koder för att få lite uppslag och hamnade då på en sajt där någon bad om förslag på lämpliga böcker för barn i det här ämnet. Personen fick några titlar men det bästa svaret löd: Varför inte vara så analog att man går och pratar med en duktig bibliotekarie!

Hur vet man då att man är en boknörd? Här kommer några typiska symptom: 1) Bokhyllorna är knökfulla men du köper nya böcker i alla fall. 2) Du tar alltid chansen att tipsa om den senaste boken du läst när du träffar vänner 3) Du älskar att sprida bokcitat i sociala medier 4) Du måste bara leta efter en bok som du vet ska finnas men som du inte hittar (brukar sluta med att du hittar något annat intressant som du inte visste att du hade) 5) Du kan inte lämna en ort utan att besöka en bokhandel.  6) Du prenumererar på olika boknyhetssajter och bokklubbstidningar

Nu tar jag kväller från datorn.  Jag sätter mig kanske ute och läser och tar ett glas vin. På gång just nu: Skyddsängeln av Sofie Sarenbrant.