Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Naturlig konst. 1

Bilden ovan tycker jag är alldeles fantastisk - regndroppar som i vattenpölen bildar något som skulle kunna vara olympiska ringar. Jag har helt självsvåldigt "lånat" denna bild från Göran Greiders twitterkonto och jag tror inte att han tar illa upp. 

"Naturlig konst" får bli temat under veckan som följer. Jag får se var det hamnar.

Igår kom det ett ordentligt skyfall, kortvarigt just här men på vissa håll var det riktigt busväder med häftiga hagelstormar som ställde till det. Bengt Berg, värmlänningen, har skrivit en dikt om regn och den kan passa så här "dagen efter":

     Och regnet som faller
     måste falla därför att regn
     måste falla, det är inte
     regnets mål och mening
     att parkera i luften
     eller sväva uppåt
     likt flagorna från en övergiven utopi,
     därför faller regnet

*****

Bengt Berg skriver i boken Dag för dag att den här dikten, som har hängt med ett tag, kanske är en hyllning till hans fysiklärare på realskolan, som introducerade sin elev för jordens dragningskraft - i teorin: Det som är tyngre än luft faller nedåt. 

Och så får jag lära mig att regn heter lluvia på spanska och att det ordet är mycket frekvent i latinamerikanska dikter.

*****

Som jag väl berättat tidigare följer jag DN:s sommarföljetong Svart sol av Andreas Norman. Jag väntar varje dag otåligt på att klockan ska bli 20:00 för då läggs ett nytt avsnitt ut. Ikväll kommer avsnitt 45 av sammanlagt 57. Det börjar dra ihop sig. Otroligt spännande thriller om dubbelspel och konspirationer!

Och så har jag en e-bok på gång, Åke Edwardsons Segel av sten. Länge sedan jag läste något av honom och det är trevligt att återknyta bekantskapen med Erik Winter och Aneta Djanali. Jag tänkte jag skulle friska upp minnet lite innan jag får den nya Det trettonde fallet.  Jag står som nummer fem i reservationskön så det dröjer nog ett tag.

*****

Ha en fortsatt trevlig måndag.