Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

"Ett gult löv i mina gamla tofflor. O, höst! Du tränger dig på!" (Göran Greider på twitter 26/8)

 Höst av Werner Aspenström (Litania, 1952):

     De släpande dimmorna, morgon och afton.
     Där står den gamla eken och hostar.
     Hur lätt det var att andas den gången
     när gulärlan plockade tagel i törnrossnåret.

*****

Se människan är en av 13 scener på Bokmässan och den arrangeras av Svenska kyrkan. Med hjälp av litteraturen lyfts ämnen som människosyn, livsfrågor  och tro. Varje dag inleds med tio minuters Morgonmeditation och i år är det  Patricia Tudor-Sandahl som svarar för den med utgångspunkt i boken  Mer levande med åren. Förra året var det Mark Lewengood som mjukstartade dagen för oss.

*****

Jag ska i 22 dagar framöver mjukstarta min dag med att varje morgon läsa ett kapitel i Tomas Sjödins Ljudet av tystnad, en direkt uppföljare till Det händer när du vilar. Tomas Sjödin är en mycket klok man och en duktig skribent och föreläsare, om man nu har lyckan att höra honom live. 

*****

Det är otroligt vad tiden rusar. Det är redan en vecka sedan Monika, Thomas och jag satt i bilen på väg hem till Blaxhult efter ett par intensiva dygn i Stockholm med avstickare till Mariefred. Så skönt att allt gick så bra och att Monika förutom att umgås ordentligt med familjen också hann träffa ett par av sina äldsta vänner. Och skönt att det gick smidigt med tester och pappersexercis vid återresan till Brexitland. 

I kväll ska jag förresten chatta med Finley och Nico och få höra lite om hur deras semestertripp med pappa till Grekland var och vad de annars sysslar med i Hersham med omnejd. Om några veckor börjar skolan igen och det är nog extra spännande för Nico som ska börja Secondary. Ett stort steg i livet.

*****