Anna-Majs blogg

Gott och blandat

En katt med vingar av Lennart Sjögren (Ormens tid, 1992):

     En katt med vingar
     snarlik Tystnaden
     kommer in om kvällen, frågar:
     får jag vara här en stund
     finns här en fisk
     eller någon själ att äta
     och får jag ta min natt
     med mig in?
     I gengäld ska ni få höra
     hur jag spinner
     när jag i sömnen kröker klorna
     och vingarna dras in
     i pälsen.

*****

Jo då, Vittass kommer nog insmygande så småningom och lägger sig tillrätta i fotändan på min säng och bara jag inte sparkar för mycket så ligger han kvar hela natten tills det är dags för tidig! frukost. 

Det är inte så mycket att skriva om idag, en tur till Ica Mathuset och Blombacka (Thomas har gjort iordning en passande rabatt så nu ska det ner många, många lökar), en kort promenad och några maskiner tvätt, en helt vanlig dag alltså.

Och på läsfronten harvar jag vidare med historien om Putins väg till makten, tjuv- och rackarspel på hög nivå lett av KGB och den organiserade brottsligheten. Att KGB blev FSB gjorde ingen skillnad, samma slags skurkar i något yngre version. Att Kristian Gerners nya bok heter Sovjetunionens skendöd är helt följdriktigt.

Men som jag sagt tidigare så varvar jag med lite skönlitterär action och så snart jag  läst klart Liza Marklunds Polcirkeln (mycket bra och garanterad fortsättning) så laddade jag ner Åke Edwardsons Det trettonde fallet. Inte  har jag ro att vänta på min tur i den analoga reservationskön inte.