Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Jodå, men jag kan inte sluta förundra mig ...

19750828 skrev Alf Henricson så här i DN:

     När jag blir riktigt gammal och inga tänder har
     dä ska jag tugga pölsa som är så underbar
     och taga mig en klar,
     ja till och med ett par
     och leva fri och glader i fyrahundra dar.

*****

Ovanstående vers föranledd av ett akutbesök hos tandläkare i morse. Jag behöver nog inte börja äta pölsa än men som den trevlige mannen hos folktandvården påpekade att det är inte bra att äta segt godis, i varje fall inte på en måndag. 😀

Hög tid att fortsätta med bloggen. Både tidningen LIV från Aspelands församling och dagens kapitel i Thomas Sjödins bok Ljudet av tystnad gav lite att fundera kring. "Lita aldrig på en teolog utan humor" säger kväkaren och teologen Elton Trueblood. Det andliga livet får inte bli så allvarligt att det blir omöjligt. (Sjödin, s. 110). Han (Sjödin) berättar också om en ekumenisk konferens i Manilla med 5000 deltagare från hela världen. Konferensen inleddes varje morgon med en andakt av en man från Kina. Han kunde inte uttala bokstaven utan det lät som L. Alltså inledde han varje morgonbön, allvarligt och med hopslagna handflator, med orden: Let us play!

Lite lekfullhet och humor, ja, varför inte! Dock inte så lätt i en liten församling på landsbygden där allt gärna ska vara som det alltid har varit. Men att Svenska kyrkan ska sponsra och välsigna varje speedwaymatch i Målilla ställer jag mig undrande inför men speedway är en av två heliga kor i den här kommunen. Den andra? Ni kan ju gissa!

För övrigt ...

fick jag just ett mejl att Som man sår av Hjorth & Rosenfeldt finns att hämta på biblioteket