Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Jag måste tänka lite till ...

Nu har jag hittat tillbaka till den nrske poeten och musikern Axel Frønes och hans fina dikter. 

     Jeg likte ikke alle sidene
     i livet ditt
     men hvem leser vel en bok
     og sier
     wow
     på hver eneste side

    *****

Säger "wow" på varje sida gör jag nog aldrig men rätt ofta. Ja, jag säger kanske inte "wow" men ibland måste jag stanna upp och liksom hämta andan ett tag. Så är det att läsa Stefan Einhorns underbara Pappan.

Senast jag hälsade på kusin Lena så pratade vi mycket böcker men framför allt om just denna. Hur var det egentligen? Fattade vi rätt? Vad är sant? Både Lena och jag bestämde oss för att läsa om och när jag var inne i bokhandeln i Vimmerby förra veckan passade jag på att inhandla ett pocketexemplar. På ett dygn hade jag läst ut den och nu ska jag ge boken till Lena så hon också får läsa om och så får vi prata om den igen. En bra bokcirkelbok för här finns otroligt viktiga saker att prata kring

Och eftersom jag inte kunde motstå erbjudandet om att köpa tre pocket för 200 så blev det också Vad hände på vägen till Jerusalem? En gåta i historiens utmarker av Lena Einhorn och Höstmorden av Samuel Karlsson. 

Lätta flingor dansar i luften och det är bara nån plusgrad så Vittass har intagit fönsterbrädan som levererar undervärme.