Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Tillbaka? Jag har varit här hela tiden ....

Spelande vind över isfritt hav

vårväder, vårsol, april!

Men somliga undrar var lyckan blir av

och varför den aldrig syns till.

(Alf Henrikson)

Jag skippar nog det här med tema ett tag och kommer fortsättningsvis friskt blanda kaffe, läsning och katter, jag återgår till det normala med andra ord.

När det gäller läsning så har det varit väldigt blandad sådan, ett stycke här, ett stycke där. Jag har inte kunnat koncentrera mig riktigt för det har varit så mycket praktiskt att ta ställning till. Så blir det när man kommer in i hemtjänstens rullor men alla är så himla trevliga och hjälpsamma. Jag har fortfarande ett par undringar när det gäller matleveranser men det får jag kolla upp på måndag.

Cajsa Stina Åkerströms bok om pappan fick jag lägga ifrån mig ganska omgående, obehaglig läsning, men Sven Anérs Polisspåret var lite intressant. Och så fick jag se att Jussi Adler Olsen kommit med en ny bok om Avdelning Q, Natriumklorid, så den laddade jag omedelbart ned till paddan. Jag har också laddat ned Städerskan av Nita Prose, efter ett tips från en i bibliotekspersonalen. men den är i tamaste laget för mig så nu får den vila i skuggan av Adler Olsen.

Mitt bokgallringsarbete går på sparlåga så länge armar, händer och fingrar inte vill samarbeta. Jag har en hel del gamla slitna pocketböcker om ska rivas men det får anstå. Jag har också en hel del fina pocket som säkert någon läshungrig där ute skulle kunna tänka sig att överta men ska bara fota av dom och lägga ut på Insta. Ha tålamod!

Nog med tangenttryckande för idag. Nu ska jag värma min vetekudde och vira runt handlederna och läsa om poliserna i avdelning Q.