Anna-Majs blogg

Gott och blandat

Dan före dan före dan ... det gäller att förbereda sig

Människan är ett besynnerligt djur
hon sover på natten i sängen.

Hon sover hela guds härliga natt
när vi med råttorna leker fafatt
i skogen och ut på ängen.

Solen går upp med sitt bländande sken
ja, då är man trött vill jag lova
men människan vaknar och bökar omkring
med jäkt och slammer och buller och spring
- då kan inte katten sova.

Visst finns det folk som gör dagen till natt
och tror att var natt är den sista,
som rumlar om och ger katten i allt
och tycker att dagsudd är häftigt och ballt!
- De står på vår svarta lista!

Lennart Hellsing "Dagsuddare" (Kattbok, 1993)

Då var kaffekannan tömd för den här gången och jag återgår till mina andra "hjärteämnen": katter och böcker.

Jag ska göra en liten summering av lässommaren så långt men först ska jag sätta mig ute i trädgården en stund och - just det - läsa! Aj då, nu började det regna men jag hann ju få den rekommenderade 20-minutersdosen D-vitamin i alla fall, den dos som enligt experterna ska hålla virus och annat elände på avstånd.📖📖📖

J.S. Fletcher, The Charing Cross Mystery ⭐️ ⭐️ ⭐️För att fräscha upp engelskan lite inför barnbarnens besök. En klurig deckare som utkom första gången 1923, skriven av en engelsk mycket produktiv (mer än 230 böcker) journalist och författare  (1863-1935).

J. Jonasson, Profeten och idioten ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Rolig och lätt satirisk, berättarglädjen och fantasin är det inget fel på.

T. Frennstedt, Cold case: Skärseld ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Tredje fristående delen i förf:s uppmärksammade cold case-serie, inspirerad av verkliga fall

L. Boije af Gennäs, Stjärnfall ⭐️ Jag gillade hennes Motståndstrilogi och borde kanske ha förstått att relationsproblem i övre medelklassmiljö med "perfekta" familjer inte riktigt är min grej, men försöka duger när läshungern sätter in. Ej utläst!

U. Lundell, Vardagar 6 ⭐️ ⭐️ Rolig i början men men lite tjatig i längden. Inte riktigt utläst!

Ovanstående har varit e-böcker men läsa e-böcker i starkt ljus går inte så bra så därför har jag plockat ur hyllan med fysiska böcker för att ha med ute i solskenet, bl.a. Håkan Nessers Elva dagar i Berlin och så läste jag om titelnovellen ur hans senaste bok En främling knackar på din dörr och nu tror jag att jag förstår men inte riktigt och så är det oftast med Håkan Nesser.

Och så höll jag på att glömma DN:s sommarföljetong: Jørn Lier Horst  Gränslös. ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Lite rörig men det kan bero på att läsningen blir lite sönderhackad med korta avsnitt och ett dygns mellanrum. Läser kanske om den nu medan den ligger kvar eller vid ett senare tillfälle.

L. Andersson, Koryféerna. En konspirationsroman. ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ Pågående riktigt njutbar läsning, träffsäkert med humor och lätt satiriskt kring alla turer i Palmemordet. Och så sant som det står på baksidestexten: "Mordet på en hög politiker ska inte utredas som ett mord på stan bara för att det råkar ske på stan. Det behöver utredas efter sin art. Allt handlar om vad det är man vill ha reda på." Och jag skulle vilja tillägga "det man inte vill få reda på📖 📖 📖 

För övrigt att se fram emot;

    👰‍♀️🤵🏻‍♀️ Bröllopsdag 18 augusti

    🙋‍♂️ 🙋 🙋‍♀️ Barnbarn och dotter från England