Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

En bok betalar sej väl,
den smyger som månljus kring
att lyssna på människans själ
och på föga beaktade ting.

En dyrk kan den vara - en nyckel,
som öppnar en hemlig dörr
till ett hus där vi tycker oss hemma
fast vi aldrig varit där förr.

Och trista och ledsamma saker,
vardagens pockande grå,
kan böckerna lära oss se
med förvandlade ögon på.

Ja mycken fröjd kan den skänka,
en bok - och till den som är sjuk
kan den komma med kraft och hugsvalan
som en sankta veronikaduk.

De fyra sista stroferna från Nils Ferlins långa dikt Om böcker (Från mitt ekorrhjul, 1957)

BOKMÄSSAN KALLAR! Återkommer senare under dagen!

Jodå, Elly Griffiths bekräftade att nästa års bok i serien om Ruth Galloway blir den sista i serien. Pekka Heino ledde samtalet, tyvärr gapskrattade han ofta rakt in i mikrofonen och jag hoppade högt varje gång. Lite störande.
🔆
Miljön sätter tonen var rubriken för ett annat samtal mellan Ulrika Rolfsdotter (som jag inte har läst något av vad jag kan påminna mig), Karin Wahlberg (som har bytt ut Oskarshamn mot
Lund i sina böcker) och Sara Strömberg (som skriver om trakterna kring Åre, nu senast Skred.) Karin Wahlberg läser jag inte längre, jag tycker böckerna blivit lite för "tuttinuttiga" i min smak men de första från Oskarshamn tyckte jag var bra, i alla fall när jag läste dem. Hon sa för övrigt apropå sjukhusmiljön och att folk kunde tycka det var för hemskt att det är mycket värre i verkligheten!!
🔆
 Så skönt det är att sitta här i lugn och ro och slippa rusa mellan montrar och föreläsningssalar. Det skulle inte gå nu, skillnad när man var ung och rask, nåja, yngre i alla fall.

Men nu är det snart dags för andra aktiviteter. Det är pub-eftermiddag på Hotell Palace i SPF:s regi. Kan nog bli trevligt och intressant att pröva på hotellets berömda räkmacka! Fredagsmys! Och vi ska få se filmen om legendaren Maja Nyblom, tidigare ägare.

🍷 🍷 🍷 🍷 🍷