Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

Det är vackrast när det skymmer.
All den kärlek himlen rymmer
ligger samlad i ett dunkelt ljus
över jorden,
över markens hus.

Allt är ömhet, allt är smekt av händer.
Herren själv utplånar fjärran stränder.
Allt är nära, allt är långt ifrån.
Allt är givet
människan som lån.

Allt är mitt, och allt ska tagas från mig,
inom kort skall allting tagas från mig.
Träden, molnen, marken där jag går.
Jag skall vandra -
ensam, utan spår. 

"Det är vackrast när det skymmer" av Pär Lagerkvist

Idag är det 27 år sedan pappa gick bort en vecka innan han skulle fylla 83 år. Jag lyssnar just nu på när Lys Assia sjunger Oh mein Papa, pappas favoritsång. Han tyckte också mycket om Pär Lagerkvists dikt.

Oj, nu har tiden tagit ett rejält skutt - nu börjar det skymma så smått. Allan lockade ut mig på en promenad på förmiddagen. Solen sken och det var riktigt varmt. Men sedan slog det om så småningom och blev grått och jag tror det har regnat lite.

En älgko går omkring i trädgården och käkar äpplen för fullt. Hon har hållit på i 35 minuter nu. Ingen idé att försöka fotografera genom fönstret, alldeles för dåligt ljus och lite för långt håll. Men nu kom Thomas på vägen och då blev det fart på fyrfotingen minsann.

För övrigt har jag det bra förspänt med korsord i helgen, både Ica-kuriren och Senioren kom i lådan. Båda bjuder förutom på korsord på intressant läsning, bla. ett porträtt av Thomas Nordegren. Jag blir inspirerad av att börja lyssna på talkshowen han har tillsammans med Louise Epstein i P1 måndag - torsdag (som de tydligen har haft ett tiotal år vid det här laget). Jag är tyvärr en väldigt dålig radiolyssnare men ska försöka råda bot på det. Nu är i alla fall SR:s app nerladdad till paddan, alltid en början.

Vittass håller sig i närheten av Thomas så mycket som möjligt. Vilka kompisar de båda är. Men nattetid kommer den gode kissen till matte. Han känner ju vid det här laget till mina vanor och att jag tar en kopp kaffe mitt i natten och då vill han vara med och få lite mat. Han är inte dum den katten.

Ha en fortsatt trevlig fredagskväll.