Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

I oktobers allé
står sommarens flygel

i brand.

Jag räfsar samman
en symfoni
stannar kvar en stund
och värmer mig.

Tonerna
avklingande
in mot aska.

"Sång innan mörkret" av Bengt Cidden Andersson

Roar mig med att titta tillbaka i bloggen för att se om det hände något särskilt just den 3 oktober. Jo men visst!

2019 var jag i Hersham och vi förberedde oss för utflykten till Winchester. Finley såg särskilt fram emot besöket på stjärnkocken Rick Steins restaurang. Det var en kulinarisk höjdare!

2020 befinner jag mig hemma i Blaxhult. Jag ser fram emot Johan Cronemans självbiografi Jag är olycklig här, som enligt recensionen i DN "är lika full av sorg som hans veckoask med mediciner" men själv hävdar den skarpe journalisten att han är en glad person. 

2021 blev det av någon anledning ingen blogg: mässfall alltså! Inte ens en boktitel att rekommendera!

Det var ju inte så mycket att hänga i julgranen som man brukar säga. 

Nej, nu går jag ut i köket och gör en äppelpaj. Det passar bra som efterrätt efter morotssoppan vi ska ha till lunch. 🍎 🥕  

Inte heller Stig Claesson är till så mycket hjälp. Visserligen börjar han Vecka 40 i "evighetskalendern" Vad man ser och hedrar lovande:"Birgittadagen närmar sig. Då vänder vinden, då skingras molnen och brittsommaren är här. Solen ska glänsa i lövträdens gula, bruna, ockra och röda löv mot granskogens djupa svärta."

Sedan går han över till den franske poeten Paul Valéry som aldrig fick det Nobelpris han, enligt Slas, väntade på, fast han sägs ha varit på tapeten tolv gånger. Men han fick en statsbegravning, det såg de Gaulle till.