Anna-Majs blogg

Nulla dies sine linea

"Lösenord, tack!"

Man kan inte äga en katt
(Det finns de som tror att man kan)

Man kan inte äga ett träd
(Det finns de som tror att man kan)

Man kan inte äga ett barn
(Det finns de som tror att man kan)

Detta är mycket viktigt att veta
om katten om träd och om barn

"Katten, trädet och barnet" av Bernt Rosengrten

 

 

Då gäller det att försöka återskapa det jag råkade trycka bort i går (i alla fall en del av det).

För det första så kom jag på att jag nog glömt att tipsa om en spännande bok: Minnesförlusten av Anna Fredriksson. En kvinna vaknar upp på sjukhus utan ett enda minne. En ID-handling visar att hon heter Klara och är 37 år men ingenting förklarar varför hon hittats skadad och livlös ute till havs.

Anna Fredriksson har liksom Frida Skybäck bytt genre från feelgood, Anna Fredriksson har skrivit en psykologisk thriller och Frida Skybäck en polisroman, Svartfågel. Jag tycker Anna Fredriksson lyckats bäst. Jag läste trots allt ut Skybäcks bok för jag var ju ändå lite nyfiken vem som var den skyldige, men det blev slarvläsning för jag tyckte att handlingen var seg och tjatig.

Just nu har jag hunnit drygt 100 sidor in i Anders de la Mottes Bortbytaren, betydligt ruggigare än t.ex. den s.k. årstidskvartetten. Det här är första delen i en planerad serie med den egensinniga kriminalinspektören Leonore Asker som mot sin vilja blir placerad på enheten för udda utredningsärenden "Avdelningen för förlorade själar".

I att-läsa-högen väntar 100 procent av Anders Roslund, förmodligen ännu ruggigare än Bortbytaren efter vad jag hört. Det är nog idé att ta något neutraliserande däremellan och det lutar åt Klas Östergren. Inte den nya, för den har jag inte skaffat än utan en äldre ur Thomas samling, Den sista cigarretten. Klas Östergren har på äldre dar (mina äldre dar alltså) blivit en av  favoritförfattarna.

För övrigt väntar eftermiddagspub på Vena Värdshus i SPF Seniorernas regi. Det ska bli trevligt och så bra att det är på nära håll.